Lefkas 2022 .................. 24 september - 1 oktober

DSC_1447

< Terug naar Introductie

Blijf op de hoogte

Lefkas 2022

Dit jaar wordt voor de 22e keer een PAOT-cursus in combinatie met zeilen georganiseerd door PapierwinkelVOF.

Een week PAOT nascholing op hoog niveau in een prachtige omgeving in Griekenland. Iedere dag ’s ochtends lezingen in een andere haven en ’s middags zelf zeilen op een zeiljacht naar de volgende haven waar ’s avonds weer een lezing volgt met aansluitend diner in de taverne. Op een ontspannen wijze kennis maken met enthousiaste collegae die van het vak tandheelkunde en zeilen houden. Er is genoeg gelegenheid om te lunchen in een mooie ankerbaai en te zwemmen in het warme water. Griekenland vanaf de mooiste kant bezien.

Zeilervaring is fijn maar niet noodzakelijk. De organisatie zorgt voor een evenwichtige samenstelling van de bemanning per schip. Als u zeilervaring heeft kunt u als schipper varen.  In deze periode is de gemiddelde temperatuur overdag 25 graden  elke middag steekt er een mooie wind Bft 3-5 op, dat ontspannen zeilen mogelijk maakt.

Het ontbijt en diner vinden plaats in lokale tavernes, waar authentieke Griekse gerechten geserveerd worden.

Voor de cursusreis naar Lefkas in 2022 hebben we 3 docenten gevonden die weer interessante lezingen gaan verzorgen.

Dick Barendregt – parodontoloog

Edwin Eggink – tandarts endodontoloog

Manfred Leunisse – orthodontist

Kids van kinderopvang tot rijbewijs, hoe gaan we ermee om  ?

In de algemene praktijk vormen kinderen een belangrijk onderdeel van de patiëntenpopulatie. Mogelijk zelfs het belangrijkste onderdeel van die patiëntenpopulatie. Bij kinderen staan we letterlijk aan het begin het (tandheelkundig) leven en moet het doel zijn hen op weg naar hun volwassenheid te begeleiden naar een zo optimaal mogelijke (mond)gezondheid zónder of anders slechts minimale problemen. Door de gelukkige situatie dat kinderen vanaf zo ongeveer hun vierde levensjaar onze praktijken iedere zes maanden bezoeken, zijn wij in de mondzorg in de positie om mee te kunnen sturen in hun (mond)gezondheid en zaken preventief aan te pakken, in plaats van curatief. 

Naast de tandheelkundige onderdelen als infectie gerelateerde problemen (cariës, parodontale en endodontische problemen) zijn ontwikkeling stoornissen in spraak, eruptie en gebitsontwikkeling mogelijk nog veel belangrijker. Dentaal trauma, evenals algemene medische problemen zoals diabetes en obesitas zijn aspecten waar wij als tandartsen aandacht aan zouden moeten besteden.

Leerdoelen: