Lefkas 2023 .................. 23 - 30 september

DJI_0648 B

< Terug naar Introductie

Blijf op de hoogte

Lefkas 2023

Dit jaar wordt voor de 23e keer een PAOT-cursus in combinatie met zeilen georganiseerd door Papierwinkel VOF.

Lefkas 2023">

Een week PAOT nascholing op hoog niveau in een prachtige omgeving in Griekenland. Iedere dag ’s ochtends lezingen in een andere haven en ’s middags zelf zeilen op een zeiljacht naar de volgende haven waar ’s avonds weer een lezing volgt met aansluitend diner in de taverne. Op een ontspannen wijze kennis maken met enthousiaste collegae die van het vak tandheelkunde en zeilen houden. Er is genoeg gelegenheid om te lunchen in een mooie ankerbaai en te zwemmen in het warme water. Griekenland vanaf de mooiste kant bezien.

Zeilervaring is fijn maar niet noodzakelijk. De organisatie zorgt voor een evenwichtige samenstelling van de bemanning per schip. Als u zeilervaring heeft kunt u als schipper varen.  In deze periode is de gemiddelde temperatuur overdag 25 graden  elke middag steekt er een mooie wind Bft 3-5 op, dat ontspannen zeilen mogelijk maakt.

Inschrijven met een eigen bemanning / praktijk / studiegroep op een eigen schip is na overleg mogelijk; eventueel met schipper, indien voldoende zeilervaring mist.

Het ontbijt en diner vinden plaats in lokale tavernes, waar authentieke Griekse gerechten geserveerd worden.

Voor de cursusreis naar Lefkas in 2023 hebben we weer samengewerkt met Hans van Pelt die een groot aantal enthousiaste collegae heeft gevonden die lezingen gaan geven over diverse onderwerpen. Dit concept is in 2021 voor het eerst uitgevoerd en was succesvol.

ALONE YOU GO FASTER  –  TOGETHER YOU GO FURTHER

Cursusbeschrijving .

 De titel van deze cursusweek zegt het al. Samenwerking is de sleutel om complexe problemen te kunnen oplossen. Verdieping in deelgebieden zorgt voor stevige wortelvorming, maar gaat vaak ten koste van kennis over ontwikkeling van ons vak in de breedte. In 2021 waren er tijdens de zeilweek in Lefkas voor het eerst meer dan 2-3 docenten. Het thema was toen: “Tandheelkunde in de volle breedte, met diepgang”.

16 docenten gaven er een presentatie en dit werd door iedereen enorm gewaardeerd.

In 2023 willen we daar en vervolg op geven door middel van duo-presentaties waarbij interdisciplinaire samenwerking centraal staat.

Het zal net als in 2021 weer een ontmoeting zijn van oudere collega’s die nog steeds bevlogen zijn en jonge collega’s die leergierig zijn.

Praten om je kennis te delen en luisteren om nieuwe dingen te leren.

                                                 

     27,5 punten              toegekend