Levkas 2015

19 t/m 26 september

Zeilervaring

< Terug naar Levkas 2015

Blijf op de hoogte

Zeilervaring

Om mee te gaan naar Griekenland, hoeft u geen zeilervaring te hebben. De organisatie zorgt voor een evenwichtige indeling van de bemanning wat betreft de zeilervaring. Afgelopen jaar zijn er collegae uit alle leeftijdsgroepen met en zonder zeilervaring mee geweest. Cursisten zonder zeilervaring dienen dit aan te geven op het inschrijfformulier en worden op een schip met een voldoende ervaren bemanning geplaatst. Het is voor 2 bemanningsleden per jacht noodzakelijk om zeilervaring te hebben op een scherp jacht, bijvoorbeeld op de Nederlandse binnenwateren en het IJselmeer.  U wordt begeleid door de flottieljeleider die assisteert bij ankeren en afmeren. Ook staat hij u bij in geval van technische problemen. De navigatie gaat, ondanks de aanwezigheid van voldoende hulpmiddelen, voornamelijk op direct zicht. Men vaart altijd met zicht op één van de eilanden.

We hebben ook een korte zeilhandleiding gemaakt. U kunt de handleiding even doornemen of uitprinten om mee te nemen naar Levkas.
Onze korte zeilhandleiding is hier als PDF bestand beschikbaar.

Sfeer

De nadruk ligt op een goede vakcursus in combinatie met een sportieve week . Er is na de cursusochtend voldoende gelegenheid om te zeilen en in een prachtige baai te ankeren en vervolgens een duik te nemen in een blauwe, warme zee. U kunt als individu inschrijven maar ook als studieclub, waarneemkring e.d. en aangeven dat u op één boot geplaatst wil worden. Per schip is plaats voor maximaal 6 of 8 personen. Grote groepen kunnen in overleg geplaatst worden op grotere schepen. Hiervoor dient u zich snel op te geven i.v.m. het reserveren van de schepen.